Mireya, 22 jaar

Geschikt voor
streetcasting, model, edelfigurant(e)
Leeftijd
22
Looks
Europees
Afkomst
Nederland
Kleur haar
gekleurd
Kleur ogen
groenig
Instrumenten
Zang & piano
(Zang: klassiek, crossover, symphonic rock, epic/celtic, pop balads, musical, filmmuziek)
Lengtemaat
178
Confectiemaat
36-38
Hoofdmaat
56
Boordmaat
33
Schoenmaat
40
Bovenwijdte
90
Taille
72
Heupwijdte
94
BH-maat
A75
Opleiding
Opleidingen:
- HAVO afgerond in 2013-2020
- 1 jaar Jong Talent Klas van Klassiek Zang op Artez Conservatorium in Arnhem 2018-2019
- Filmopleiding volwassen onderwijs aan Competence Factory in Utrecht 2021
- Produceren in Sound Vision Studio in Arnhem 2021

Cursussen die Mireya gedaan geef m.b.t. muziek en acteren:
- Muziektheater & Acteerkamp van MyDreams Kunstkamp (3x) 2016, 2017, 2018
- 2 jaar acteerles bij Theaterschool Hakoena 2015-2016
- Babette Labeij Summer Academy 2015
- verschillende losse zang en acteer workshops/lessen

Ervaring met zingen (ervaring in concerten, videoclips, theater
Mireya Derksen, geboren op 19 juni 2000 in Nijmegen, is een (classical) crossover zangeres. Ze staat vanaf haar vierde op het podium en heeft sinds haar negende klassiek zangles. Ze was al heel jong een groot fan van Sarah Brightman en Andrea Bocelli. Andere inspiraties van Mireya zijn o.a. de Keltische zanggroep Celtic Woman, Mirusia Louwerse (André Rieu), Jackie Evancho, Enya en Sharon den Adel (Within Temptation). In 2016 had Mireya de eer om met Amira Willighagen (winnares Holland’s Got Talent 2013) een duet te mogen zingen. Daarna kreeg Mireya het idee om een chatgroep te starten voor jonge classical crossover zangeressen van over de hele wereld. Dankzij deze chatgroep heeft Mireya sinds 2019 een samenwerking met de Amerikaanse zangeres Anastasia Lee en haar formatie Tre Principesse. Ze is gastzangeres op hun nieuwe album, die in 2021 wordt uitgebracht. Ook werkt Mireya samen met de Schotse tekstschrijver Bruce R.F. Smith (o.a. bekend van de Eurovisie Songfestival inzending ‘My Impossible Dream’ gezongen door Glennis Grace).

Mireya zingt graag bij concerten (solo, duet of met koor), theaterproducties, speciale gelegenheden en goede doelen. Bijzonder zijn: de Jellyfish concerten van artiestenbureau Piu Music, de concerten met de bekende pianist Laurens van Rooyen en zanger Mark Enthoven, de acrobatische theatershow ‘Amilia’ en de concerten van Martin Glas, waar Mireya in 2020 een duet uit 'Phantom of the Opera' heeft gezongen met de bekende operazanger Marco Bakker.

In 2017 was Mireya te zien op de Duitse televisie bij de talentenjacht Das Supertalent (RTL), waar ze een staande ovatie van het publiek kreeg en drie keer een ‘ja’ van de jury. Datzelfde jaar werd haar compositie ‘Golden Snowflakes’ (voor piano en zang) geselecteerd voor het Prinses Christina Compositie Concours en daarna bracht Mireya haar eerste eigen single ‘Ticket To Mars’ uit met een prachtige videoclip. ‘Ticket To Mars’ is geïnspireerd op de toekomstige Marsmissies. Naast zingen heeft Mireya namelijk nog een andere grote passie: sterrenkunde en wetenschap. Dit is in veel van haar nummers terug te horen. Mireya is regelmatig te gast bij (lokale en nationale) radio en TV en in 2020 bereikte ze de halve finale van het Nederlandse TV programma We Want More (SBS6).

Ervaring met anders
Naast muziek heeft Mireya ook nog een aantal andere passies. Ze heeft namelijk een enorme fascinatie voor het universum (sterrenkunde) en hoopt later ook iets in de wetenschap te kunnen doen. Deze passie voor het universum is terug te horen in haar nummer 'Ticket To Mars'. In 2017 won Mireya op haar school de prijs voor het beste profielwerkstuk met 'Dimensies: waar fysica en filosofie elkaar raken', over onderwerpen als de snaartheorie, relativiteitstheorie en kwantummechanica. Ze is nu bezig met het omschrijven van het werkstuk naar een populair wetenschappelijk boekje. Ze heeft hiervoor contact gelegd met wetenschappers van de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam. Het doel is om de ingewikkelde onderwerpen toegankelijk te maken voor een breder publiek en jongeren te inspireren. Mireya was veertien toen ze het kinderboek 'Door IJs en Zon' schreef met eigen illustraties. Ze publiceerde het kinderboek in 2015 via uitgeverij Boekscout YO!. Mireya heeft ook een enorme liefde voor dieren. Katten en slakken zijn haar favoriete dieren. Ze heeft in haar leven al veel met haar ouders om de wereld gereisd (meer dan twintig landen), waar ze veel exotische dieren tegenkwam.

Ervaring met schrijven
In 2018 won ze de profielwerkstukprijs met het werkstuk: ‘Dimensies: waar fysica en filosofie elkaar raken’ en kreeg ze een officiële erkenning van de NVON voor een bijzondere prestatie in de Natuurkunde. In 2015 publiceerde ze haar eerste kinderboek ‘Door IJs en Zon’.