Veelgestelde vragen

Brandpromo

http://adverterenbijrtl.nl/exposure/branded-content/tv/brand-promotion

Figurant
http://nl.wikipedia.org/wiki/Figurant

Reclame-uitingen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Reclame

Pilot (televisie)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pilotaflevering

Script of Scenario (film of televisie)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Script_%28film_en_televisie%29

Dialoog
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dialoog

Casting-director of Casting
http://nl.wikipedia.org/wiki/Casting

Draaiboek
http://nl.wikipedia.org/wiki/Draaiboek

Callsheet
http://nl.wikibooks.org/wiki/Een_film_maken/Woordenlijst_met_filmische_begrippen

Fotomodel
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fotomodel

Narrowcasting
http://nl.wikipedia.org/wiki/Narrowcasting

Broadcasting
http://nl.wikipedia.org/wiki/Broadcasting

POS ( Point Of Sale) = materiaal mag gebruikt worden voor alle uitingen in de winkel, bijv. posters etc.

Foto’s
http://images.google.nl/images?q=reclame-uitingen&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=nl&tab=wi

Boeker
Een boeker werkt bij een modellen- en/of castingbureau en brengt opdrachtgevers met modellen/figuratie/acteurs in contact.

Boeking
Voor een definitieve boeking wordt een afspraak gemaakt tussen het model en de opdrachtgever. De opdrachtgever wil op een bepaalde dag met het model werken waardoor het model niet beschikbaar is voor andere opdrachten. De boeker licht het model in over:
- Wanneer en waar het model moet zijn.
- Eventuele spullen die meegenomen moeten worden.
- Hoe lang het gaat duren.
- Wat de verdiensten zijn.

Call-back
Als het model goed bevallen is op de casting, kan het zijn dat het model samen met een aantal andere modellen nog een keer terug moet komen. Tijdens een callback verdient het model niets. Natuurlijk is de kans bij een callback groter dat de opdracht doorgaat.

Casting
Een casting is een ontmoeting tussen de klant en verschillende modellen. De klant bepaalt na de casting voor welke modellen hij kiest. Met een casting verdient het model niets. Wel proberen wij altijd een reiskostenvergoeding te regelen voor de modellen.

Database
Tegenwoordig kunnen modellen zich ook presenteren via internet. Hebbes Casting heeft namelijk een database waarin alle modellen staan. Door middel van een paar drukken op de muis kan een opdrachtgever zien wat Hebbes Casting te bieden heeft en direct modellen boeken.

Fashion model
Een fashion model heeft de juiste maten en looks en kan dan ook voor vele doeleinden ingezet worden. Een fashion model heeft hoofdzakelijk werkzaamheden op het gebied van mode en werkt veel internationaal.

Go-sees
Hebbes Casting maakt voor het model een afspraak bij een opdrachtgever zodat deze persoonlijk zijn of haar portfolio kan laten zien.

Hairstylist
De hairstylist is iemand die ervoor zorgt dat je kapsel altijd goed in model gebracht wordt.

Look-a-like
Een look-a-like is iemand die qua uiterlijk, mimiek en doen en laten op een bekende persoon lijkt.

Mooi weer-boeking
Deze boeking gaat alleen door als het mooi weer is. Dit geldt uiteraard alleen voor opdrachten in de buitenlucht. Het model wordt hierover door de boeker geïnformeerd.

Optie
Als de opdrachtgever nog niet zeker weet of hij een bepaald model wil boeken, zet hij deze in optie. Dat wil zeggen dat het model nog niet zeker is van de opdracht. Meestal wordt dit een dag van te voren definitief doorgegeven.

Portfolio
Een portfolio is een boek waarmee een model testfoto's/ tearsheets presenteert naar opdrachtgevers. Als model moet je ervoor zorgen dat je portfolio gevarieerd is en dat je sterke kanten goed naar voren komen.

Request
Hier wordt een model naar aanleiding van het portfolio uitgenodigd voor een casting.

Setcards
Als een model een portfolio heeft opgebouwd kunnen er setcards worden gemaakt. Een setcard is het visitekaartje van het model, maar dan op A5-formaat. Op de voorkant staat een close-up, de achterkant bevat een aantal kleinere foto's plus maten en naam van het model.

Special model
Dit model voldoet niet aan de eisen van een fashion model, maar heeft wel iets 'speciaals' en is meestal kleiner maar heeft uiteraard wel een goede uitstraling. Een special model wordt veel gebruikt in opdrachten voor reclame.

Stylist
De stylist is de persoon die verantwoordelijk is voor kleding, schoenen en accessoires. Hij/zij bepaalt samen met de fotograaf de sfeer die weergegeven moet worden.

Tearsheets
Dit zijn gepubliceerde foto's van modellen in magazines.

Visagist
De visagist is iemand die ervoor zorgt dat het model er goed uitziet. Hij/zij zorgt voor een goede foto c.q. film-make up en doet ook vaak het haar bij een model.

Heel eenvoudig. Ga naar www.hebbescasting.nl en klik op de button 'Schrijf Je In'.

Als je je inschrijft met foto's heb je eerder kans uitgenodigd te worden voor een opdracht of casting.

Je kunt gewoon de inschrijvingsprocedure volgen:
Je vult je (naw)gegevens in en daarna mag je foto's uploaden.
Vervolgens kom je terecht in het betalingsprogramma. Na betaling (inschrijfgeld, eenmalig € 15,00) komt je inschrijving bij ons binnen en zullen we deze zo snel mogelijk verwerken.

Een dossier aanmaken voor het bijwonen van televisie-programma's of kleine figuratie-opdrachten is gratis.

Officiëel sinds 1 juni 1987, maar de wortels van het casten zijn de vinden bij Veronica's Countdown, 1984 '87. 

Sinds begin 'deze eeuw' is Hebbes door-ontwikkeld tot het boeken en casten van acteurs, modellen en presentatoren.

Natuurlijk. Je hoeft uiteraard niet nog eens foto's van jezelf te laten maken als je al prima foto's hebt, die rechtenvrij zijn en dus te gebruiken voor inschrijving. 

Soms worden e-mails van Hebbes ten onrechte aangezien voor SPAM. Hierdoor belanden ze in jouw SPAM box in plaats van de INBOX en zie je ze dus over het hoofd. Je kan dit voorkomen. Dit wordt whitelisten genoemd. Hieronder volgt een instructie om dit te doen als je een e-mail adres hebt bij Hotmail, Outlook, Windows Live Mail of MSN mail. Voor andere e-mail adressen kan je een soortgelijke methode hanteren.

Toevoegen aan je contacten


  1. Log in met je account en browse naar https://outlook.live.com/owa/?path=/people of klik op het menu icoontje. Op een desktop computer vind je deze links bovenin. Selecteer dan Personen

  2. Klik op het kopje Nieuw en dan Contactpersoon

  3. Vul de gevraagde gegevens in zoals naam en voornaam, maar zeker het e-mail adres. in ons geval bijvoorbeeld no-reply@hebbes.nl

  4. Klik op Opslaan. Outlook, Hotmail, MSN en Live zullen nu in de meeste gevallen de mail gewoon laten staan en niet verplaatsen naar de spam folder


Markeer berichten als 'Geen spam'

  1. Log in met je account en browse naar de folder Ongewenste e-mail

  2. Selecteer de mail die je als veilig wilt bestempelen. In ons geval no-reply@hebbes.nl

  3. klik op de link Het bericht is geen ongewenste e-mail


Voeg het adres toe aan de Veilige lijst

  1. Log in met je account en klik op het tandwiel icoontje en selecteer Opties

  2. in de lijst aan de linkekant selecteer je vervolgens E-mail > Ongewenste e-mail > Veilige afzenders

  3. Voeg het domein of het e-mail adres dat je veilig wilt stellen toe in het vak dat getoond wordt. In ons geval dus no-reply@hebbes.nl of nog beter het gehele domein hebbes.nl


Bij het inschrijven worden ze automatisch verkleind. Neem hier even de tijd voor.

Ja en Nee. In principe is inschrijven gratis, maar er zijn een paar grote castingbureaus, zoals Hebbes Casting, die een klein bedrag vragen. De reden hiervoor is dat we alleen personen aan ons bestand willen toevoegen die serieus zijn. Tevens hebben wij een goede staat van dienst, maar er komen ook af en toe bureaus op de markt die niet kunnen aantonen voor welke producties of programma's ze al hebben gewerkt. Vertrouw deze niet, betaal geen inschrijfgeld. Laat je ook niet aanpraten dat het maken van foto's verplicht is. Je zoekt zelf wel uit bij wie je foto's laat maken.

Liever niet, wij werken op een andere manier.
De oproepen voor casting-opdrachten verzenden we per email.
Zo kun je rustig alle info tot je door laten komen, je agenda checken en dan pas reageren via de link onderaan de oproep, om je beschikbaar te melden. 

In principe is iedereen altijd geschikt voor figuratie-opdrachten (streetcasting), alhoewel in dit bestand regelmatig naar nieuw talent en nieuwe modellen wordt gezocht.

Sta je echter al jaren op de planken, heb je een toneelopleiding afgerond, enige rolletjes gespeeld in bijv. soaps of een cursus genoten bij bijv. 'De Trap', dan plaatsen we jouw dossier onder de noemer edelfigurant, semi-acteur of acteur. (Aan de hand van je CV wordt bepaald voor welke rollen je in aanmerking komt.)

Of zie je er beeldschoon en goodlooking uit, natuurlijk getoond via haarscherpe en prachtige foto's, dan sta je onder de noemer Model. 

Of ben je iemand speciaal? Klein, dik, dun of groot? Onder de tattoos, piercings,
2 of -3-ling, zwanger, ....etc.: dan ga je naar Special

Wij betreuren het dat er bureau's zijn die vaak traag of helemaal niet uitbetalen. Dat is bij ons niet het geval! Bij een opdracht krijg je altijd per mail een 'Overeenkomst' toegezonden. Hierop staan de gemaakte afspraken, met name de vergoeding.

Deze contracten blijven altijd in jouw persoonlijke dossier bewaard (enkel in te zien met je eigen inlogcodes).

Hebbes betaalt na maximaal 12 weken uit. OF .... eerder.

Wij rekenen € 15,00  inschrijfkosten.

Eenmalig.

Voor het bijwonen van televisie-programma's rekenen wij niks.


Adverteren op onze homepage kan. Voor ingeschrevenen kost dit € 90,- per half jaar. Advertenties voor bedrijven € 295,- per half jaar. Prijzen zijn inclusief BTW. Hebbes behoudt zich het recht te oordelen tot plaatsing of niet.

Binnen 10 dagen ontvang je per email jouw inlogcodes. Zo kun je zelf je dossier up-to-date houden.

Heb je nu een acteeropleiding gevolgd, of een paar bijzondere opdrachten gedaan (via ons of via andere bureaus), geef ons per email een tip. Zo van: 'check ff mijn dossier'.

Als je je inlogcodes hebt ontvangen, is het daarna afwachten. Onze oproepjes komen 'uitsluitend' per email. Bel ons dus niet met de vraag 'of we wat voor je te doen hebben'.
Een enkele keer bellen we, maar houd voornamelijk je email in de gaten.

Op een casting ontvang je bijna altijd een principeverklaring. Dit is een schriftelijke overeenkomst van de al gemaakte afspraken.
Bij een casting vul jij die in en geef je aan dat je beschikbaar bent onder de afgesproken voorwaarden.
Dan weten wij precies wat we van elkaar kunnen verwachten.

Google bijvoorbeeld Tentoo uit Amsterdam of Artiestenverloning.nl .

Eenvoudig en straight. We communiceren voornamelijk per email.

Het komt in medialand voor dat het 't ene moment druk is en het andere niet. Het is niet leuk als je belt en er haastig wordt gesproken. Dat maakt emailen zo mooi.
Op rustige momenten kunnen we je vraag (vragen) beantwoorden.

Het inschrijven gebeurt enkel via deze site. Het updaten en fris houden van je dossier mag je zelf doen. Om dit te bewerkstelligen krijg je binnen 5 dagen na inschrijving eigen inlogcodes. Je hoeft ons daarover niet te emailen.

Voorts, en da's natuurlijk het belangrijkste, is het tijd voor opdrachten.

We kunnen niets beloven, wanneer deze er zijn. Medialand, de showbizz, de commercialbranche zijn allen zo onvoorspelbaar als 't maar kan. Morgen kan er opeens iets bedacht worden en moeten er opeens 100 figuranten staan. Of een acteur, of 10 modellen met verschillende looks.

Het is altijd weer anders, het is altijd weer spannend.