/academy/images/logo-hebbes-academy.png
/academy/images/img_71.jpg

Auditie- en Casting-training

Max 8 deelnemers.
Een kijkje in de keuken van de castingdirector bij Hebbes Academy

Waar letten zij op, hoe komt hun keuze tot stand, wat heb je eventueel niet goed gedaan indien je wordt afgewezen en hoe kun je dit een volgende keer voorkomen? Er wordt vaak van je verwacht dat je zelf een video instuurt. Hoe doe je dat, wat is belangrijk, wat laat je zien?

Tijdens een auditie moet je direct je allerbeste indruk achterlaten, deze kun je immers niet overdoen.
Een casting is een waardevolle kans om het beste van jezelf te laten zien.
Bereid je daarom goed voor! Als je wilt kunnen wij je daarbij helpen. We hebben 20 jaar ervaring aan beide kanten van de camera. We weten hoe het voelt voor de acteur om daar te staan én wat de castingdirector van je verwacht.

Docent; Arianda Schepens
Castingdirector sinds 1998, voor tv, film, commercial en theater o.a. voor Disney, New Kids, Miele, Tros-vermist, SBS, Herman van veen, Discovery Channel, NCRV, Rabobank, de Nederlandse Staatsloterij en vele anderen. Daarnaast speelde ze rollen met o.a. Herman van Veen, Tim Douwsma en André Hazes Cenior.

Ze begon ooit met het geven van casting-trainingen toen ze merkte dat veel beginnende acteurs onvoorbereid voor haar camera stonden. Ze neemt castings af voor commercials, tv, film en bedrijfsfilms. Voor veel mensen was het nieuw waardoor ze direct een achterstand hadden, ze werden onzeker omdat soms extra uitleg nodig was. Ook al vond ze het zelf helemaal niet erg om het nog een keer uit te leggen of over te doen, voor een auditant is het niet prettig. Daarom begon ze in 2006 met het geven van les in het voorbereiden van een screentest. Arianda heeft inmiddels 20 jaar ervaring als castingdirector en weet daardoor als geen ander wat de opdrachtgever (haar klant: de regisseur, producent of reclamebureau) wil zien. Ooit is ze begonnen als actrice en kent dus ook de andere kant, ze weet hoe het is om je in 10 minuten te moeten bewijzen en ook om afgewezen te worden. Je hebt vaak maar 10 minuten om indruk te maken, je wilt opvallen (op een positieve manier) en de rol krijgen. Wat kan je dus het best doen of juist laten. Opdrachtgevers benaderen Arianda om de juiste persoon bij een rol te vinden, daarom weet zij precies hoe je er voor kunt zorgen om de rol ook daadwerkelijk binnen te halen. Het nieuwe en onbekende van een casting kan je in de weg staan de juiste indruk achter te laten, waardoor je misschien niet helemaal goed uit de verf komt. We gaan kijken naar jouw sterke en zwakke kanten en leren je wat je juist wel of wat je beter niet kunt laten zien tijdens een casting.

Wat kun je verwachten?
Wat verwacht de castingdirector van jou en wat mag jij van van de castingdirector verwachten? Het is een kijkje in de keuken van de castingdirector, waar letten zij op, hoe komt hun keuze tot stand. Alle ins en outs van een casting worden onder de loep genomen. We geven tips voor het maken van jouw castingvideo en proberen uit wat bij jou past.

Locatie
Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Doelgroep
Ieder die meer wil weten over het doen van een casting en voor diegene die zich specifiek wil voorbereiden op een casting voor een rol, dat kan met veel of weinig tekst zijn of zelfs enkel met mimiek en gezichtsuitdrukkingen. Wel altijd voor een rol als acteur of edelfigurant. Ook voor figuranten die verder willen, in aanmerking willen komen voor een rol.
Je wilt goed beslagen ten ijs komen op het moment dat je voor een casting wordt gevraagd. Je wil weten wat je te wachten staat, wat je wel of juist beter niet kunt zeggen/doen.
Of je weet al hoe het er aan toe gaat bij een screentest maar je wilt je jezelf extra profileren. Je kunt een workshopdag in groepsverband of één op één met de castingdirector de scène voorbereiden en oefenen.
Ga goed voorbereid naar een casting, laat je niet verrassen en neem je kans serieus door het goed voor te bereiden.


Deze workshop is vrij van btw.

Kosten: € 140,-

Datum

donderdag 12 september van 14:30 tot 17:30 Hebbes Wisseloord Studio's, Hilversum